Kirjat: Talous ja utopia – Sixten Korkman

talous ja utopiaEnnen kaikki ei todellaaan ollut paremmin, talous ja tuottavuus kasvaa ennennäkemättömän nopeasti. Mikä on tärkeää huomata, talouskasvu ei ole ”lisää samaa”, vaan jatkuvaa muutosta: nyt kulutetuista tavaroista ja palveluista enintään kolmannes on samoja kuin sata vuotta sitten. Tieto kasaantuu ja synnyttää uusia innovaatioita luoden lisää tuottavuutta. Tuottavaa yhteiskuntaa pitää yllä instituutioden pyhä kolminaisuus ja niiden sisäisten suhteiden luonne: rakkaus (perhe), valta (valtio) ja hyöty (markkinatalous).

Taloustietoutta erittäin mielenkiintoisessa muodossa ja erittäin hyvin jäsenneltynä. Sixten on kirjoittanut tämän kirjan lastenlapsilleen se näkyy sisällön laadussa. Sitä ei ole kirjoitettu vain siksi, kun kirjaa pitää saada myytyä, vaan siksi, että sen avulla pystyisi siirtämään ymmärrystä. Suosittelen lämpimästi lukemaan.