Loogiset tasot suunnittelun ytimeen

Brittitutkija antropologi ja sosiaalitieteilijä Gregory Batesonin ajatus loogista tasoista ei näytä jäävän pelkästään ihmisen nuoruusiän kehitykseen, vaan se esiintyy myös uusien ryhmien muodostuessa. Selkeimmin tämän näkee yrityksien kasvukivuissa, jolloin yhteiset toimintatavat ja ajatukset ovat hakoteillä. Se vaikeuttaa käytännön toimenpiteiden juurtumista kulttuuriksi ja saa aikaan turhautumista, väärinymmärryksiä ja vihanpitoa. Suunnittelua ja johtamista helpottaa jos tiedämme millä loogisella tasolla olemme kehityksessämme menossa ja siten ymmärrämme mihin asioihin juuri nyt tulisi kiinnittää huomiota.

Batesonin loogiset tasot ovat siis tapa jäsentää informaatiota. Esimmäinen niistä on kyky hahmottaa ympäristöä ja selviytyä hengissä. Siinä muodostetaan käsitys missä tilassa toimitaan, nähdään uhkat ja mahdollisuudet. Siihen saadaan vastaus kysymymällä itseltään MISSÄ olemme. Kun hahmotamme missä toimimme, voimme siirtyä seuraavalle tasolle ja alkaa jäsentää ymmärrystä MITÄ voimme tehdä. Ts. alamme käsittää miten voimme vaikuttaa ympäristöömme. Tässä vaiheessa ei siis vielä edes tiedetä toimimmeko oikein tai väärin, hyvin tai huonosti, vaan pelkästään tiedostamme kykymme vaikuttaa ympäristöömme, aivan kuin lapsi huomaa pystyvänsä rikkomaan lasin pudottamalla sen maahan. Hahmotettuamme mitä voimme tehdä, alamme kiinnittää huomiota kolmanteen loogiseen tasoon MITEN asioita tehdään. Nyt siis on taitojen vuoro, miten teemme asioita tuhoamatta niitä ja lopulta lisäarvoa luoden. Taitojen kehittyessä alamme kyseenalaistaa toimintaa ja tulemme kysymyksen äärelle MIKSI, jolloin meille alkaa muodostua arvoja ja rooleja. Roolit taas johtavat identiteetin syntyyn ja siten ollaan KUKA kysymyksen äärellä. Silloin meille muodostuu selkeä käsitys keitä me olemme ja kuka minä olen. Batesonin tasot jatkavat vielä ydintasolle, jolloin ymmärrämme kaikki edelliset tasot ja pystymme vaikuttamaan niihin, mutta siitä ei nyt sen enempää.

Järjestys on siis MISSÄ? – MITÄ? – MITEN? – MIKSI? – KUKA?. Nämä asiathan meidän itse kukin pitäisi siis tietää ja muodostettuamme ryhmän (projektitiimin tai yrityksen tms.), meidän pitäisi tietää vastaukset vastaaviin kysymyksiin suhteessa perustettuun ryhmään. Ja järjestyksen tulee aina säilyä. Jos ryhdymme miettimään miten tuotetaan palveluita tai tuotteita ennen kuin tiedämme missä toimintaympäristössä toimimme, toisin sanoen ketkä ovat asiakkaitamme, niin pieleen menee. Samoin emme voi ymmärtää kuka olemme, ellemme ole saaneet rooleja ympäristöstämme.

Nyt siis miettimään missä ryhmämme tällä hetkellä menee ja onko välistä jäänyt jokin kehitysvaihe käymättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *